Parlamentarni izbori 2011

POVIJESNI REZULTAT

SDP-u pripao 61 saborski mandat

Iako rezultati parlamentarnih izbora još nisu konačni, sasvim je izvjesno da je Kukuriku koalicija osvojila 80 mandata, HDZ 47, Laburisti 6, HDSSB 6, Lista don Ivana Grubišića 2, HSS 1, HSP dr. Ante Starčević 1, SDSS imat će tri zastupnika, a 5 mjesta pripalo je nacionalnim manjinama

Izbori 2011. bili su najgori povijesti  za HDZ jer samostalno su dobili tek 44 mandata dok su tri preostala pripala koalicijskim partnerima - HGS-u Željka Keruma i DC-u Vesne Škare Ožbolt. S druge pak strane nedjeljni izbori su bili pojedinačno gledano najbolji za SDP.

Raspodjela mandata unutar Kukuriku koalicije je sljedeća: SDP 61, HNS 13 plus jedan (Vladimir Bilek izabran je u 12. izbornoj jedinici), dok su HSU i IDS dobili po tri mandata.

Na izborima 2007. SDP je osvojio 56 mandata, a 2000. godine 43 mandata. S druge pak strane, HDZ je 2000. godine osvojio 46 mandata.

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Za koga glasate

Vaš glas

Twitter

Facebook

,