Parlamentarni izbori 2011

MILANOVIĆ OPET O LINIĆU

'Stranački dužnosnici na neke stvari gledaju različito'

Upitan kako je došlo do razmimoilaženja sa Slavkom Linićem, koji je najavio da će Kukuruku koalicija, u slučaju da na izborima dobije vlast, pozvati MMF, predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na predstavljanju Plana 21 u Sisku odgovorio da stranački dužnosnici na neke stvari gledaju različito

'U slučaju izborne pobjede, mi se ne smijemo odreći instrumenata upravljanja državom. O svim važnim odlukama, bez obzira kako su teške, uključujući i monetarnu politiku, odlučit ćemo sami. Oslanjat ćemo se ponajprije na vlastite snage, a MMF uvijek možemo pozvati ako zatreba', rekao je Milanović.

Na skupu, čija je tema bila socijalna politika i gospodarstvo, uz Zorana Milanovića, na brojna pitanja građana odgovarali su predsjednik HNS-a Radimir Čačić i potpredsjednica SDP-a Milanka Opaćić. Oni su najavili da će se buduća vlast, ako je dobiju, u Sisku, koji je najveća žrtva rata i tranzicije, zauzeti za opstanak sisačke Željezare i Rafinerije nafte.

Obećanje

Željezara će opstati, nova vlada će preuzeti odgovornost za željezaru.

Zoran Milanović
je, govoreći o sisačkoj željezari, rekao kako ne obećavaju čuda, ali da proizvodnja mora ostati. 'Moramo kao država stvoriti preduvjete i privući domaće i strane ulagače', rekao je.

SDP-ova koordinatorica za VII. izbornu jedinicu potpredsjednica stranke Milanka Opačić predstavila je socijalni program Kukuriku koalicije, istaknuvši kako je zapošljavanje najbolja mjera za izlaz iz siromaštva te okosnica uspješne socijalne politike. 'Djelatnost socijalne skrbi je zapuštena i potrebno ju je urediti te provesti deinstuitucionalizaciju sustava', ocijenila je.

'Nova vlada planira urediti sustav dodjele socijalnih naknada, ustanoviti koncept socijalnog poduzetništva, olakšati postupak posvajanja djece i drugo', najavila je.

'Primarno je stvaranje novca, a ne njegova distribucija', kazao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić. Aktualna politika je distribuirala tuđ novac, a mi želimo stvarati nove vrijednosti. Čačić je istaknuo kako stvaranje preduvjeta za zapošljavanje mladih stručnih ljudi vodi i do većih proračunskih prihoda iz kojih se isplaćuju i mirovine. Mirovine će se zadržati na sadašnjoj razini, a njihov rast ovisit će o ukupnoj gospodarskoj slici Hrvatske.

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Za koga glasate

Vaš glas

Twitter

Facebook

,