Parlamentarni izbori 2011

DIP U IŠČEKIVANJU

Od ponoći teče rok za predaju kandidacijskih lista

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je da od noćas u ponoć teče rok za predaju lista kandidata, odnosno, prijedlozi kandidata za izbor zastupnika i njihovih zamjenika u Hrvatski sabor, a koji moraju biti predani do 14. studenoga do 24 sata.

Danas, prvog dana predaje kandidacijskih lista, do 16,30 sati nije pristigla ni jedna lista, odnosno, prijedlozi kandidata za izbore koji će se održati 4. prosinca. Odluka predsjednika RH Ive Josipovića o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor na snagu je stupila jučer, 31. listopada, objavljeno je u obvezatnim uputama s redoslijedom izbornih radnji i tijeku rokova DIP-a.

Glasovanje za izbore traje od 4. prosinca od 7 do 19 sati, kada se zatvaraju biračka mjesta. Izborna promidžba počinje danom objave zbirnih lista izbornih jedinica te lista kandidata u XII. izbornoj jedinici, a završava 24 sata prije dana održavanja izbora, 2. prosinca u 24 sata.

Zabrana izborne promidžbe (izborna šutnja), objavljivanje procjene izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela u medijima, traje od 3. prosinca u ponoć do 4. prosinca u 19 sati. Zabrana izborne promidžbe za glasovanje u inozemstvu traje od 2. prosinca u ponoć do 4. prosinca u 19 sati.

Izborno povjerenstvo izborne jedinice zbrojit će rezultate glasovanja na biračkim mjestima na svom području najkasnije u roku 24 sata od sata zatvaranja biračkog mjesta, dakle, 5. prosinca 2011. do 19 sati, stoji uz ostalo u DIP-ovim obvezatnima uputama broj 1.

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Za koga glasate

Vaš glas

Twitter

Facebook

,