Parlamentarni izbori 2011

EUROPSKA KOMISIJA

'Veselimo se suradnji s novim parlamentom i vladom'

Europska komisija prima na znanje rezultate parlamentarnih izbora u Hrvatskoj po kojima je Kukuriku koalicija osvojila većinu i veseli se bliskoj suradnji s novim parlamentom i vladom, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik povjerenika za proširenje Peter Stano

'Primamo na znanje rezultate parlamentarnih izbora održanih 4. prosinca u Hrvatskoj po kojima je Kukuriku koalicija osvojila većinu mjesta. Veselimo se čvrstoj suradnji s novim parlamentom i vladom', rekao je glasnogovornik Štefana Fuelea.

'Za nekoliko dana, 9. prosinca, Hrvatska će potpisati pristupni ugovor. Taj rezultat je ostvaren zahvaljujući važnim reformama koje je Hrvatska provela zadnjih godina, a to je bilo poduprto snažnim konsenzusom političkih stranaka koji je godinama održan kako bi Hrvatska pristupila EU-u. Željeli bismo za to odati priznanje i uvjereni smo da će se taj široki konsenzus zadržati', rekao je Stano.

Komisija navodi da će 'zadaća nove vlade biti dovršetak hrvatske pripreme za članstvo punom provedbom obveza preuzetih tijekom pristupnog procesa'.

Komisija također izražava uvjerenje da će nova hrvatska vlada također igrati ključnu ulogu u podupiranju ostalih zemalja u regiji na putu prema europskim integracijama.

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Za koga glasate

Vaš glas

Twitter

Facebook

,