Parlamentarni izbori 2011

MILANOVIĆ NAKON IZBORA

Pobjedu posvetio Ivici Račanu i najavio ukidanje državnih tajnika

Moguće je da novu Vladu dobijemo prije Nove godine i volio bih da tako bude, kazao je budući premijer Zoran Milanović gostujući u Dnevniku plus HTV-a

O budućem sastavu vlade nije želio govoriti, ali je kazao kako se radi o ljudima koji su javnosti poznati - oni su javno prisutni, oni su radili na pripremi političkog programa.

'Što se tiče imena, neće biti odstupanja od najava ni povećanja resora. Ukinut ćemo državne tajnike - to su supstituti zamjenika ministra i u međuvremenu ih se mnogo namnožilo. Ljudi koji su politički došli, nakon smjene će otići. Želimo da tih smjena bude što manje', kazao je Milanović u Dnevniku plus HTV-a.

Prvi potez nove Vlade bit će proračun, rekao je budući premijer te najavio racionalniji pristup prema državnoj imovini. U tome prošla Vlada nije bila najgora moguća, ali nije bila ni daleko od toga, dodao je. Dobili smo mandat da probleme rješavamo sami i nadam da će tako biti, rekao je Milanović na pitanje o MMF-u. Treba nam više države koja će donijeti jasna pravila za opće dobro, dodao je.

Na upit kako komentira što im predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije čestitala na pobjedi odgovorio je da od toga ne bi radio političku temu. 'Nakon pobjede na izborima nema trijumfalizma. Takvo je vrijeme, a možda smo i mi takvi ljudi. Nije dobro povrijediti protivnika - i u pobjedi treba biti velikodušan', rekao je Milanović koji je pobjedu posvetio Ivici Račanu.

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Za koga glasate

Vaš glas

Twitter

Facebook

,