Parlamentarni izbori 2011

PRVE AKCIJE NOVE VLASTI

'Poništit ćemo Karamarkov natječaj!'

Zamjenica predsjednika SDP-a i najvjerojatnija potpredsjednica nove hrvatske Vlade Milanka Opačić najavila je kako će 'natječaj ministra Karamarka, koji je htio instalirati svoje profesionalce u policiju, biti poništen', te najavila i izmjene Zakona o policiji

'Nije moguće da su neki ljudi u svega godinu dana postali profesionalci. Naime, to su postali samo zahvaljujući pisanju lažnih optužnica protiv SDP-a, o čemu je javno progovorio i Damir Polančec', rekla je Milanka Opačić na medijskoj konferenciji SDP-a u Karlovcu.

Ocijenivši takvu praksu nedopustivom, dodala je kako 'odsada više nema pisanja kaznenih prijava protiv bilo koga po nalogu politike' te da 'toga više nikada neće biti'.

Milanka Opačić je najavila i kako će 'provjetravanja javne uprave biti', rekavši da je 'nedopustivo što ministarstva imaju i do 10 državnih tajnika'. 'Svatko tko je s politikom došao, morat će i otići', odlučna je.

Svjesna je i, kako kaže, da bi se 'nove afere, nepravilnosti u poslovanju, novi kanali odljeva državnog novca u privatne tvrtke još mogli pojavljivati po državnim tvrtkama'.

'Znamo da je, primjerice, USKOK već neko vrijeme u Hrvatskim šumama. No to je njihov i posao DORH-a, pa neka oni odrade svoj posao kako bi jednom zauvijek uveli reda u te tvrtke. Javna nabava mora postati javna, a podaci dostupni svakom građaninu', rekla je Opačić.

Nagovijestila je i kako 'ukidanja općina ili županija za sada neće biti', no i rekla je da će 'do lokalnih izbora vlast sve pripremiti za decentralizaciju'.

'Lokalna samouprava dobit će više novca, ali i više posla i odgovornosti. Bit će to test kako bismo utvrdili koje općine i županije taj posao mogu odraditi, a koje su ipak premalene i moraju se spajati', zaključila je Milanka Opačić.

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Za koga glasate

Vaš glas

Twitter

Facebook

,