Parlamentarni izbori 2011

PROTIV KERUMA

Iz splitskog HDZ-a oštre kritike Kosorici!

Donedavno najeksponiranija splitska HDZ-ovka Sanja Bilač, koja je u Gradskom vijeću mjesecima nemilice kritizirala rad i ponašanje gradonačelnika Željka Keruma, oglasila se po prvi put nakon što je njena stranka sklopila predizbornu koaliciju s Kerumovim HGS-om. To je, smatra Bilač, bio potpuno nepotreban i štetan potez njezine stranke

Bilač se prije nešto više od mjesec dana potpuno povukla iz javnosti, nakon što je protumačeno da joj je HDZ 'zabio nož u leđa'. Nije skočila u vlastita usta poput Dujomira Marasovića, koji i dalje tvrdi da se stranka s Kerumom 'nikada nije sukobljavala', niti je pokušavala opravdati odluku Jadranke Kosor. Od predsjednice Kluba vijećnika HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću to se nije moglo ni očekivati, s obzirom da je zbog sumnje u legalnost gradonačelnikova projekta proširenja Zapadne obale svojedobno čak i podnosila prijave Državnom odvjetništvu.

'Koalicija s HGS-om je bila nepotrebna, HDZ je više izgubio nego dobio. Najviše je profitirao sam Kerum, koji prije toga nije mogao niti sastaviti listu za svoju stranku', kazala je Bilač za tportal. Tvrdi i da joj je od početka bilo potpuno jasno da će suradnja s Kerumom imati negativan sinergijski učinak.

'To je odbilo birače HDZ-a koji se groze političkog prevaranta, a imalo je i negativan učinak prema Kerumovom biračkom tijelu. Njegova politička platforma kojom je došao na čelo grada Splita bila je temeljena na optužbama, klevetama i lažima prema velikim strankama', kazala nam je Bilač.

Ona, dakle, očito smatra da je HDZ uveo 'političkog prevaranta' u Sabor, a u Gradskom vijeću vjerojatno namjerava zadržati žestok kritički stav prema gradonačelniku Splita i njegovoj sestri. Budući da su i zadarski HDZ-ovci ustvrdili da je baš suradnja s Kerumom bila jedan od razloga drastičnog pada izbornih rezultata, čini se da će se u stranci uskoro otvoriti karte. Koliko god je Jadranka Kosor s ponosom govorila o neobičnoj 'Koker koaliciji', toliko će sada morati snositi posljedice svoje odluke. A unutarstranački izbori se bliže...

Komentari

Komentiranje članaka dopušteno je samo registriranim korisnicima. Da biste mogli ostaviti svoj komentar, trebali biste se prijaviti kao registrirani korisnik. Za prijavu koristite link "Prijavi se" u gornjem desnom uglu stranice. Ako nemate korisničko ime, molimo vas da se registrirate koristeći link "Registriraj se" u gornjem desnom uglu portala.
 

Za koga glasate

Vaš glas

Twitter

Facebook

,